Post navigation

Концерт юних виконавців «Струнний вернісаж»

23 лютого 2020

 

23 лютого 2020 року в концертній залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського відбулося чарівне свято музики – концерт юних талановитих виконавців на струнно-смичкових інструментах «Струнний вернісаж». Концерт проходив в рамках обласного фестивалю виконавської майстерності та методичних новацій «Мистецький вернісаж 2020» до 20-річчя Центру, в якому взяли участь учні мистецьких шкіл Харківщини.

 

  Двогодинний концерт пройшов на одному диханні. Усі інструменти струнно-смичкової групи симфонічного оркестру лунали яскраво та колоритно. Скрипка, віолончель, альт користуються заслуженою повагою, бажаючих опановувати їх не припиняється.

 

 Музичні традиції професійного навчання на струнно-смичкових інструментах, що беруть свій початок у 1863 році, і сьогодні продовжуються, зберігаються та примножуються. За багаторічну творчу співпрацю ми висловлюємо подяку нашим колегам – постійним учасникам методичних заходів Центру: викладачу-методисту, голові предметно-циклової комісії «Оркестрові струнні інструменти» Харківського музичного училища імені Б.М.Лятошинського Шевель Ользі Миколаївні та викладачу предметно-циклової комісії «Оркестрові струнні інструменти» Харківського музичного училища імені Б.М.Лятошинського Подмарьовій Оксані Анатоліївні.

 

  Майстерною грою в концерті порадували не тільки солісти, але й дуети, тріо, квартет, ансамблі. Лунали твори Л.Бетховена, Ц.Кюі, К.Сен-Санса, А.Хачатуряна, М.Лисенка, А.Кос-Анатольського, М.Скорика, твори сучасного Харківського композитора М.Стецюна. Виконання різноманітних творів зустрічалися бурхливими оплесками. А це означає, що творчу діяльність учнів та викладачів глядачі оцінили на «відмінно».

 

  Ми вітаємо усіх юних скрипалів мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова, їх викладачів, дякуємо за участь у концерті, бажаємо натхнення та нових творчих злетів!