Post navigation

Вечорниці на Масляну

02 березня 2020

 

28 лютого учні, батьки та викладачі Люботинської дитячої музичної школи зібралися у святково прикрашеній залі для того, щоб відзначити старовинне свято проводів зими – Масляну. Цього року традиційні для нашої школи українські вечорниці мали саме таку тематику.

 

  А господарювали на святі тітка Одарка і дядько Степан у виконанні Кульмінської Вероніки і Поваліхіна Віктора. Хлопці та дівчата співали, грали, жартували, пригощались смачними млинцями та варениками. Завітали на свято і Масляна у виконанні Насвіт Єлизавети, і Зима – Свір Марина, і Весна – Еткало Аліна.

  Театралізоване обрядове дійство нікого не залишило осторонь, адже крім юних акторів на сцену вийшли ансамбль баяністів-акордеоністів «Етюд», молодший ансамбль бандуристів «Сонечко», вокальні ансамблі «Родзиночка» та «Візерунок».

  Дякуємо всім: викладачам ДМШ за підготовку та проведення вечорниць, директору Краєзнавчого музею Л.Каракаптан за надання реквізиту, директору Будинку культури Р.Еткало за надання українських костюмів для учасників.

 

  Впевнені, що оберіг пам’яті торкнувся кожного серця, у наших учасників та глядачів з’явилось бажання шанувати традиції і звичаї українського народу.

 

  Любіть народне: чи то пісню, чи вишивку, чи звичай народу, який дав тобі життя. Вітайте з весною один одного, бажайте добра і щастя, сонця і хліба, пісні і миру всім, хто живе на нашій  прекрасній планеті Земля.

 

Директор ДМШ Юлія ЕТКАЛО