Post navigation

Серпнева нарада директорів мистецьких шкіл Харківщини

28 серпня 2020

 

  Кожен новий навчальний рік починається серпневою нарадою керівників мистецьких шкіл Харківщини, які підводять підсумки роботи попереднього навчального року, визначають стратегічні пріоритети розвитку мистецької освіти та шляхи їх реалізації в новому навчальному році і цей рік не був виключенням.

 

28 серпня в приміщенні Харківського художнього коледжу відбулася серпнева нарада керівників мистецьких шкіл Харківщини, яку традиційно організовує Департамент культури і туризму обласної державної адміністрації та Обласний навчально-методичний центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

 

До директорів шкіл була доведена низка важливих питань, пов’язаних з організацією освітнього процесу 2020-2021 навчального року, було обговорено пріоритетні напрямки діяльності мистецьких шкіл.

 

До учасників наради звернулася Директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Людмила ТЕРЕЩЕНКО. Вона розповіла про готовність мистецьких шкіл до початку навчального року, підкреслила, що минулий рік був наповнений копіткою працею, освоєнням новітніх технологій спілкування з учнями, творчими змаганнями, впровадженням в освітній процес новацій організаційного характеру і завершила виступ традиційним нагородженням відзнаками обласної державної адміністрації директорів – ювілярів 2019-2020 навчального року..,

 

Головний спеціаліст відділу соціокультурного розвитку, мистецтв та навчальних закладів Валентина СТЕЦЮК акцентувала увагу керівників на нормативно-правовом забезпеченні мистецької освіти та особливостях організації освітнього процесу 2020-2021 навчального року.

 

Директори мистецьких шкіл області – Тетяна СИРОВА, (Балаклійська ДМШ), Ольга ТИМОШЕНКО, (Валківська ДШМ), Наталя ЄВДОКІМОВА (Первомайська ДШМ), розповіли про роботу закладів в умовах карантину, окреслили виклики, завдання можливості. Родзинкою цих виступів було повідомлення директора Валківської ДШМ, про те, що до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини, першим від Харківської області, занесене мистецтво виготовлення Валківського свищику, виготовлення якого опановують також учні школи.

 

Про основні підсумки та здобутки освітньо-методичної роботи мистецьких шкіл Харківщини доповіла директор Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, заслужений працівник культури України Тамара САМОВАРОВА. В своєму виступі вона акцентувала увагу директорів на підвищенні кваліфікації педпрацівників, презентувала алгоритм її організації, проведення та особливостей врахування ПК у взаємозв’язку з атестацією 2020 року.

 

Наприкінці наради Тамара САМОВАРОВА від імені працівників ОНМЦПК висловила велику вдячність директорам шкіл за багаторічну, плідну співпрацю, побажала міцного здоров’я, нових творчих здобутків на ниві мистецької початкової освіти. Всі керівники також отримали певну кількість нотної літератури, підготовлену та надруковану Державним науково-методичним центром змісту культурно-мистецької освіти.