Post navigation

Секрети майстерності Інни Сташевської

11 листопада 2020

 

11 листопада 2020 року на базі Харківської дитячої музичної школи №6 імені М.Лисенка відбувся методичний захід з підвищення кваліфікації викладачів струнно-смичкових інструментів мистецьких шкіл області та міста.

 

  Перше заняття з циклу «Секрети моєї майстерності» провела Сташевська Інна Олегівна – професор, заслужений діяч мистецтв України, доктор педагогічних наук, проректор з навчальної роботи Харківської державної академії культури. Основною тематикою було розкриття формування штрихової майстерності у виконавській практиці учня-скрипаля.

 

  Інна Олегівна детально розповіла про основні види штрихів у скрипалів та продемонструвала особливості кожного з них. Вона підкреслила, що якість музичного звуку визначається майстерністю учня, його умінням надати звуку, в залежності від характеру музики, необхідної властивості: яскравість, блиск, теплота. Будь яке виконання вимагає створювати музичний образ, з використанням різноманітності звукових прийомів, що з’являються при опануванні різних видів штрихів.

 

  Теоретичний матеріал був підкріплений роботою з ученицею школи (клас викладача Романенко Н.К.) на прикладі виконання концерту А.Вівальді, де штрихова свідомість є правильною і точною передачею характеру виконуваного твору і його стильовою приналежністю.

 

  Слухачі мали можливість задати певні питання та отримати досконалі відповіді на них.

 

  Сташевська І.О. і надалі поділиться з викладачами секретами своєї майстерності. Слідкуйте за анонсами.