Post navigation

Навчаються викладачі театральних дисциплін

18 листопада 2020

 

18 листопада відбулося семінарське заняття для викладачів театральних та телевізійних дисциплін мистецьких шкіл за темою «Основи гриму». Заняття провела Тетяна Цвілая, директор Харківського обласного театру для дітей та юнацтва та Аркадій Чадов, головний художник театру. Зустріч відбулася в приміщенні театру юного глядача та пройшла в творчій обстановці.

 

  Грим є важливим виразним засобом для створення цілісного художнього образу вистави. Досконале володіння основами гримування не просте завдання для фахівців театрального мистецтва, які працюють з юними акторами. Основна складність в опануванні цією майстерністю полягає у поєднанні декількох складових: це гармонійне поєднання художнього задуму режисера та професійне втілення цього задуму за допомогою гриму, постижу.

 

  Тетяна Цвілая та Аркадій Чадов поділилися з колегами своїми знаннями та творчим досвідом, нагадали про основні правила, прийоми, техніки створення художнього, візуального образу актора, акцентували увагу на відмінностях сценічного, театрального та телевізійного гриму. Окремо звернули увагу на типові помилки, що зустрічаються під час конкурсних показів дитячих вистав.

 

  Особливу зацікавленість викладачів викликали рекомендації щодо підбору спеціальних засобів гримування.

 

  Фахівці Харківського театру для дітей та юнацтва поділилися своїми творчими планами, розповіли про майбутні прем’єрні вистави, запросили відвідати вистави театру та його творчі майстерні. Учасники семінару мали нагоду отримати відповіді на професійні, фахові питання та окреслили круг питань які необхідно опрацювати в подальшій творчій співпраці.