Post navigation

22 лютого 2021

 

Кваліфікацію підвищили завідувачі бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників м. Харкова та Харківської області

 

Більше тридцяти п’яти завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників м. Харкова та Харківської області з 15 по 19 лютого 2021 року навчалися на короткотерміновому семінарі з підвищення кваліфікації за тематикою: «Діяльність публічних бібліотек-філій у соціокультурному просторі регіону: пошук нових форм та методів роботи».

 

  Заняття слухачів короткотермінового навчально-тематичного семінару проводились в режимі онлайн дистанційно.

 

  Лекції, консультації, практичні заняття та методичні рекомендації надавали провідні фахівці Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки (Шостко Н.І., Федотова Л.М., Бакаєва Г.В., Сашкова Л.О., Грачова Н.М., Завгородня В.С., Димарецька В.В., Зубренко О.В., Кучеренко М.І.), Харківської обласної бібліотека для юнацтва (Смєкалова Т.В.) Харківської обласної бібліотеки для дітей (Драган Р.А. Лупіцька В.М.), НБ ХНТУ «ХПІ» (Семененко Л.П.), Харківського вищого коледжу мистецтв (Мельник О.В.), Харківського обласного комітету профспілкової організації працівників культури (Юшина Н.В.).

 

  Актуальні теми виступів лекторів з фахових питань: «Планування та звітність роботи публічних бібліотек», «ЕСМАР. Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек. Сучасні форми бібліотечної статистики», «Робота бібліотек в умовах децентралізації», «Дистанційні послуги бібліотек в умовах карантину»,«Організація та ведення бібліотечних сторінок у Facebook»,« Бібліотека в Instagram» та ін.

 

Дуже пізнавальними були лекції: «Культура ділового мовлення».

 

  Корисними були лекції з правового регулювання діяльності бібліотечних закладів, лекції з психології ділового спілкування.

 

  Навчально-тематичний план включав таки види навчання як: лекції, консультації, методичні рекомендації.