Post navigation

Фестиваль родинної творчості «Роде наш красний!» відбувся!

10 березня 2021 року

 

VIII Відкритий фестиваль родинної творчості

«Роде наш красний!» відбувся!

 

Балаклійська дитяча музична школа має багато добрих традицій. Одна з них – Відкритий фестиваль родинної творчості «Роде наш красний!». Щойно відбувся вже Восьмий фестиваль, який зі шкільного родинного свята, що було вперше проведене в 2014 році, переріс у яскраве дійство всеукраїнського масштабу!

 

  Нинішні непрості обставини змінили формат проведення фестивалю, який відбувається за підтримки відділу культури, молоді, спорту та туризму Балакалійської міської ради Харківської області. Звичайно, живе виконання на сцені перед глядачами, енергетика, яка передається від виконавців глядачам, емоції, реакція глядацької зали – ці неповторні моменти нічим не можна замінити!

 

  Але, з іншого боку, онлайн-формат відкрив безмежні можливості, коли до нашого невеликого містечка, до нашої музичної школи змогли, хай навіть віртуально, завітати в гості близько шістдесяти талановитих родин з 14 областей України! Це творчі родини з Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Рівненської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Хмельницької, Луганської, Чернівецької, Чернігівської, Тернопільської, Київської, Закарпатської і, звичайно ж, Харківської областей! І ми, завдяки поширенню онлайн-концертів фестивалю в Інтернет-просторі, маємо можливість не лише милуватись талантами цих родин, пишатись нашим українським талановитим родом, а й презентувати всьому світу це свято родинної творчості!

 

  VIII Відкритий фестиваль родинної творчості «Роде наш красний!» реально набув усеукраїнського масштабу. Серед родин, які взяли участь у фестивалі, учасники різні за віком і за ступенем професійності. Є чудові родинні дуети, ансамблі, де співають чи грають уже дорослі люди з музичною освітою, це – вже готові артисти! Не можна відірватись від перегляду й прослуховування їх номерів. Є й маленькі дітки, які тільки-но починають свою подорож у країну прекрасного. Вони грають або співають простенькі мелодії, але витрачають на підготовку виступів багато сил, енергії й часу. Їхні виступи по-своєму чарівні й щирі! Є діти з сільської місцевості, де немає можливості професійно вчитись музики чи співу. Але вони мають дуже велике бажання долучитися до мистецтва, і ці перші кроки неодмінно колись увінчаються успіхом. У фестивалі взяли участь також родинні ансамблі, в яких діти своїм навчанням на музичних інструментах захопили матусь чи старших братів і сестер – і ті почали навчатись разом з молодшими.

 

  Щиро дякуємо всім за творчу працю, за відданість мистецтву та за збереження традицій української родини! Особлива подяка – керівникам колективів та викладачам, які допомагали готувати родини до виступів!

 

  Всі родини нагороджені пам’ятними Дипломами, в керівники отримали Подяки за активну громадянську позицію, збереження культурних цінностей української родини та участь у фестивалі. А ми бажаємо всім родинам щастя, здоров’я, творчого натхнення і чекаємо через рік на IХ фестивалі, у якому б форматі він не відбувся!

 

Тетяна Шерстюк, викладач-методист Балаклійської дитячої музичної школи, автор проєкту та організатор Відкритого фестивалю родинної творчості «Роде наш красний!»