Post navigation

Зональна учнівська конференція з теоретичних дисциплін

02 квітня 2021

 

31 березня 2021 року на базі Балаклійської дитячої музичної школи відбулася І Зональна учнівська творча конференція з теоретичних дисциплін Балаклійського зонального методичного об’єднання.

 

  Метою конференції є формування в учнів свідомого ставлення до вивчення теоретичних предметів, що викладаються в мистецькій школі; розвиток навичок дослідницької діяльності та самостійної роботи з різними інформаційними джерелами; встановлення комунікаційних зв’язків між учнями та викладачами мистецьких шкіл Балаклійського ЗМО; набуття досвіду публічного виступу; стимулювання творчого мислення та професійне орієнтування учнів.

 

  Захід пройшов за сприяння відділу культури, молоді, спорту та туризму Балаклійської міської ради та Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

 

  У заході взяли участь учні та викладачі з шести шкіл, які входять до Балаклійського зонального методичного об’єднання.

 

  Організаторами конференції виступили голова Балаклійського зонального методичного об’єднання, директор Балаклійської дитячої музичної школи, викладач теоретичних дисциплін Сирова Тетяна Євгенівна та завідуюча теоретичним відділом, викладач-методист Шустова Оксана Андріївна.

 

  Урочисте відкриття конференції розпочалося з музичного вітання Тріо скрипалів (керівник Радченко Тетяна Сергіївна, концертмейстер Бурвікова Олена Миколаївна).

 

Програма конференції складалася з наступних тематичних блоків:

 

• Українська музика у світовому контексті;
• Класична музика;
• Сучасний музичний простір;
• Музичні інструменти, ансамблі, оркестри;
• Музика та суміжні види мистецтв;
• Фольклор;
• Складові музичної мови.

 

  Треба відзначити, що доповідачі провели справжню дослідницьку роботу, яку представили у своїх доповідях та презентаціях. Під час виступів учасників конференції слухачі дізналися багато цікавих фактів, щодо творчості сучасних українських та зарубіжних композиторів та виконавців;відстежили вплив елементів музичної мови на формування цілісного художнього образу при виконанні творів. Цікавими були доповіді, які розкривали особливості гри на музичних інструментах та їх будови. Значний інтерес викликала робота, яка висвітлила не тільки загальновідомі українські пісні, але й колядки та щедрівки Балаклійщини. Окремо хочеться відзначити доповідь-відгук про щорічний захід, який проводить Балаклійська дитяча музична школа – Творчий турнір з теоретичних дисциплін «Ерудит», який є гарним підґрунтям для вивчення предметів музично-теоретичного циклу.

 

  Присутні на заході високоповажні гості в особі головного спеціаліста відділу культури, молоді, спорту та туризму Балаклійської міської ради Пересічанської Валентини Іванівни та методиста вищої категорії Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Лагутіної Ніни Георгіївни високо оцінили організацію заходу, відзначили рівень підготовки учасників та широке коло тем досліджень.

 

  Надзвичайно цікавий та змістовний день завершився вручення сертифікатів та пам’ятних подарунків.