Post navigation

Викладачі театральних дисциплін підвищили кваліфікацію

06 квітня 2021

 

Впродовж минулого тижня 40 викладачів театральних та телевізійних дисциплін мистецьких шкіл Харківської області, м. Харкова та м. Краматорська підвищили кваліфікацію у форматі on-line. Загальна тема навчання – «Актуалізація методології викладання театральних та телевізійних дисциплін у мистецькій школі».

 

  Сучасні виклики до професійної діяльності викладачів мистецьких шкіл вимагають оновлення та актуалізації професійних компетентностей і формують стійку потребу в творчому та професійному самовдосконаленні, орієнтованому на особистісні творчі здібності, таланти, художнє та креативне мислення фахівця.

 

Протягом навчання викладачі ознайомилися з інноваційними методиками викладання театральних /телевізійних/ дисциплін та мали чудову нагоду перейняти позитивний досвід роботи колег. На рівні з провідними викладачами вищих навчальних закладів Харкова до викладання були залучені викладачі-новатори Харківської школи сучасних театрально-сценічних напрямів (Корнієнко Л.Г; Тищенко І.В., Корольова Л.О., Романцева М.О.); та фахівці Харківських шкіл мистецтв № 3 (Світлічна О.А.), Харківської школи мистецтв № 6 (Крамаренко М.П.); Харківської музичної школи № 9 ім. В. Сокальського (Хворостова М.В.).

 

  Значну увагу під час навчання було приділено одному з найбільш болючих питань, а саме, програмному та методичному забезпеченню навчального процесу за театральним/телевізійними напрямами. Було розглянуто методологію розробки типових/робочих навчальних програм за профільними напрямами, презентовано вже створені методичні матеріали.

 

  В рамках професійного навчання відбулася демонстрація драматичної вистави «Юген» (за віршами японських поетів Басьо, Бусон, Ісса, Соокан)викладач-режисер Кіра Малініна; хореограф Ольга Мартинова; викладач сценічної мови Людмила Мельникова).

 

  Вважаємо, що тісна, цілеспрямована взаємодія фахівців Обласного навчально-методичного центу підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів з викладачами театрального/телевізійного мистецтва сприятиме підвищенню професійного рівня фахівців мистецьких шкіл та розвитку їх творчого потенціалу.