Post navigation

Серпнева нарада керівників мистецьких шкіл

31 серпня 2021

 

30 серпня відбулася нарада керівників мистецьких шкіл Харківщини «Сучасні аспекти розвитку мистецьких шкіл Слобожанщини: виклики 2020-2021 навчального року».   

 

  До директорів та їх заступників була доведена низка важливих питань, пов’язаних з організацією проведення атестації педагогічних працівників в 2021 році, обговорені пріоритетні напрямки діяльності мистецьких шкіл.

 

  77 мистецьких шкіл, що працюють в області, націлені на подальший розвиток творчих здібностей, обдарувань та набуття учнями практичних навичок, оволодіння знаннями в сфері вітчизняної і світової культури та мистецтва.

 

  Впродовж року, не дивлячись на скрутні епідеміологічні обставини (в більшості в он-лайн режимі) лауреатами та дипломантами різноманітних конкурсі, фестивалів, виставок стали майже 7 000 учнів мистецьких шкіл Харківщини.

 

  До учасників наради звернулася головна спеціалістка управління культури Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації Валентина Стецюк, яка доповіла про готовність всіх навчальних закладів мистецької початкової освіти до початку нового року. За багаторічною традицією, що склалася, В.Стецюк привітала керівників-ювілярів 2020 – 2021 навчального року та, за дорученням директорки Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації Людмили ТЕРЕЩЕНКО нагородила їх Почесними грамотами. Яскравим вкрапленням у ході наради було привітання ювілярам зведеного ансамблю бандуристів викладачів мистецьких шкіл.

 

  Директорка Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Тамара САМОВАРОВА зосередила увагу керівників на змінах до Положення про атестацію, акцентувала саме на проведенні підвищення кваліфікації педагогічних працівників. У своєму виступі Т.Самоварова окреслила також нову загальну методичну проблему «Педагогічна творчість, як необхідний компонент професійної діяльності сучасного педагогічного працівника мистецької школи» над вирішення якої методичні об’єднання будуть працювати найближчі три роки та форму плану роботи з методичними об’єднаннями (помісячну) на 2021 – 2022 навчальний рік.

 

  Нарада закінчилась побажання вдалого нового навчального року педагогічним та учнівським колективам шкіл.