Post navigation

Інтернет-міст Черкаси -Харків-Вінниця викладачів співу

16 вересня 2021

 

13 вересня 2021 року on-line на платформі ZOOM відбувся Навчально-методичний Інтернет-міст Черкаси-Харків-Вінниця викладачів класу сольного співу мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова, в якому взяли участь 95 викладачів. Семінарське заняття зацікавило навіть викладачів мистецьких коледжів, які по закінченні в чаті ділилися своїми враженнями та думками.

 

  Відкрила інтернет-міст Лариса Красавіна, голова циклової комісії «Музичне мистецтво естради» Черкаського музичного коледжу імені С.С.Гулака-Артемовського, заслужений працівник культури України, яка розповіла про роботу над імпровізацією з учнями музичної школи, розповідала про прийоми імпровізації, імпровізаційні моделі для голосу та різних інструментів. Доповідь супроводжувалась показом виступів учнів Лариси Миколаївни на ювілейному концерті класу композиції та імпровізації Черкаської музичної школи. По завершенні доповіді була надана інформація про 2-х турний конкурс «Джазова палітра», який вже п’ятий раз буде проводитись в Черкасах наприкінці квітня. В якості подарунка для слухачів зустрічі Красавіна Л.М. надіслала ноти джазового аранжування української народної пісні «Подоляночка», яка звучала в творчому показі на семінарі.

 

  Після Черкас естафета виступу перейшла до Харкова. Темі імпровізації як дуже важливій складовій різних естрадних вокальних шкіл був присвячений виступ Наталі Дрожжиної, кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри «Музичне мистецтво естради та джазу» Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, яка розповідала про скет-імпровізацію, «скет» Елли Фицджеральд і Боббі Макферрена, додала до своєї доповіді інформацію про майстер-клас Боба Столоффа, джазового музиканта та педагога світового рівня, з посиланням на запис його майстер-класу який він проводив у великій залі ХНУМ імені І.П.Котляревського.

 

  Завершував роботу інтернет-моста майстер-клас Ярослави Ліхачової, викладача естрадного співу вищої категорії Вінницького фахового коледжу мистецтв імені М.Леонтовича, що був присвячений умовам використання українських народних пісень у розспівах для роботи над штрихом «свинг», над освоюванням «белтингу» і «твангу», над роботою з англомовною фонетикою та супроводжувався показом вправ у виконанні учні.

 

  Слухачі виказали велике задоволення настроєм, темпом і професійним рівнем роботи навчально-методичного інтернет-мосту Черкаси-Харків-Вінниця.