Post navigation

Презентація навчально-методичного посібника

29 вересня 2021

 

22 вересня 2021 року в Харківській дитячій школі мистецтв №4 імені М.Д. Леонтовича відбулася презентація навчально-методичного посібника «Веселе читання» (з нагадалками) для учнів-початківців класу баяна та акордеона.

 

  Презентацію другої частини навчально-методичного посібника «Веселе читання» провели Валентина Водолагіна та Олена Сіроус – викладачі школи мистецтв смт Слобожанське Зміївського району.

 

  Дана збірка – результат багаторічної роботи цих викладачів з учнями класу баяна та акордеона 6-8 річного віку. Практична робота засвідчила потребу в підборі яскравої та цікавої музики, придатної для дитячого сприйняття та виконання, яка б сприяла розвитку навичок читання музичного тексту.

 

  Для покращення наочності нотний матеріал збірки супроводжується малюнками та віршами, багато з яких створено авторами збірки та методичними порадами.

 

  Робота орієнтована на досягнення якісно нових освітніх результатів та є методичним підґрунтям викладання спеціальності «баян, акордеон» на елементарному підрівні мистецьких шкіл.

 

  У показах, Валентина Вікторівна та Олена Вікторівна, жваво, яскраво розповіли та проілюстрували власну авторську роботу, звернули увагу на художні, технічні особливості виконання творів.

 

  Цікавим додатком до запропонованого матеріалу виявилась музична гра, в яку із задоволенням зіграли учасники семінару.

 

  Слухачі зацікавились наданим матеріалом, відмітили його своєчасність та необхідність, виказали велику вдячність авторам та задоволення формою проведення семінару.