Post navigation

Малюємо на свіжому повітрі

18 жовтня 2021

 

17 жовтня на Харківській набережній було багатолюдно — викладачі образотворчого мистецтва мистецьких шкіл Харківщини розпочали пленер. Це абсолютно новий проект, нічого подібного Центром ще не проводилось. Ідея провести такий пленер для викладачів належить методисту Центру Ірині ТОЛОЧКО. «Ми вирішили «зануритися» в мистецьке середовище, адже одне, коли бачиш готові роботи на виставці, в зовсім інше – коли бачиш і відчуваєш ту атмосферу, яка панує між художниками й природою- говорить Ірина Толочко»… [Дослівно з французької мови слово «пленер» перекладається як «відкрите повітря». Цей термін означає передачу в картині всього багатства змін кольору, зумовлених впливом сонячного світла і навколишньої атмосфери].

 

  Проєкт ОНМЦПК «Пленер як важлива складова розвитку творчої особистості» розпочався 13 жовтня семінаром-лекцією викладача-методиста Харківської дитячої художньої школи №1 імені І.Ю.Рєпіна Ірини БЕЗРУК за темою «Підготовка та проведення пленерів. Особливості дитячого пленеру». Саме проведення пленеру на Харківській набережній було логічним продовженням семінару.

 

  В проведенні пленеру неоціненну допомогу надали викладачі Харківського вищого фахового художнього коледжу заслужений художник України, директор коледжу Костянтин САВЧЕНКО, голова предметно-циклової комісії «Живопис і композиція» Вікторія ЖУГАР, заступник директора з наукової роботи Кирил СКІПЕНКО.

 

  Понад 30 учасників пленеру мали можливість професійного спілкування, творчого самовираження. За підсумком пленеру, в грудні, в межах проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині» заплановано проведення виставки картин учасників пленеру.

 

  Бажаємо викладачам при доопрацюванні робіт творчого натхнення, дякуємо за співпрацю, сподіваємося на цікаву виставку творчих робіт.

 

  Будемо засобами мистецтва пропагувати любов до своєї землі, повагу до природи, до її збереження.