Post navigation

Семінар викладачів музично-теоретичних дисциплін

28 жовтня 2021

 

27 жовтня 2021 року в онлайн режимі відбулось семінарське заняття викладачів музично-теоретичних дисциплін мистецьких шкіл Харківської області. Перед слухачами виступила викладач вищої категорії Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Анна Наумова. Тема доповіді: «Відеоклавір – ефективний засіб навчання на уроках музичної літератури в мистецьких школах. Мультімедійні вправи (або вокалізи) на уроках сольфеджіо». Доповідач поділилася досвідом роботи з комп’ютерними програмами для створення відеороликів та відеоклавірів, практичними порадами використання інтерактивних методів навчання.

 

  Наступна доповідь викладача-методиста, зав. відділом музично-теоретичних дисциплін дитячої школи мистецтв м. Обухова Лілії Татаурової з презентацією навчальних посібників «Сольфеджіо» для початкової мистецької освіти, була присвячена проблемам вивчення предмета сольфеджіо в сучасних умовах, у тому числі під час дистанційного навчання.

 

  Ольга Карєлкіна, викладач вищої категорії Куп’янської музичної школи №1, розповіла про використання вокальних відеовправ на уроках сольфеджіо, про форми та методи роботи в класі сольфеджіо і продемонструвала власні навчальні відеоролики, що були апробовані в процесі педагогічної діяльності.

 

Виступи всіх доповідачів отримали позитивні відгуки викладачів мистецьких шкіл.