Post navigation

Викладачі струнно-смичкових інструментів діляться досвідом

04 листопада 2021

 

3 листопада на базі Харківської ДМШ №6 імені М.В. Лисенка пройшло семінарське заняття, на якому викладачі Харківської ДМШ №9 імені В.І.Сокольського – Алла ВЕРБИЦЬКА та Наталія КРАВЕЦЬКА поділились з колегами напрацюванням з питання практики і міжпредметних зв’язків при роботі з ансамблем скрипалів молодших класів.

 

  Міжпредметні зв’язки, що проявляються в музичному навчанні, відбивають специфіку естетичної природи музики. Темою сьогоднішнього семінару стало виявлення взаємозв’язку між предметами теоретичного циклу і можливістю їх реалізації на уроках з фаху. Викладачі представили зв’язок дисциплін, як одне ціле: фах – колективне музичення – теорія музики – сольфеджування.

 

  На прикладі роботи з ансамблем скрипалів молодшого віку, були продемонстровані методи засвоєння азів теоретичних знань, звуковисотних уявлень. Юні музиканти, учні різних класів, продемонстрували достатні професійні навики гри в колективі, знання теоретичних основ музичної грамоти.

 

  Представлений викладачами методичний матеріал повністю відповідав заявленій темі з вираховуванням віку учнів.

 

  Учасники семінару – викладачів шкіл – із захопленням прийняли наданий матеріал і мали можливість отримати відповіді на низку професійних запитань.