Post navigation

Викладачі духових інструментів удосконалюють майстерність

11 листопада 2021

 

10 листопада в приміщенні філії Харківської дитячої музичної школи №5 ім. М.Римського-Корсакова відбулося друге заняття циклу «Секрети моєї майстерності» за участі викладача Харківського фахового вищого коледжу мистецтв.

 

  Майстер-клас був присвячений шрихам та особливим прийомам гри на трубі. Якість музичного звуку визначається майстерністю виконавця, музикант, створюючи музичний образ, використовує різноманітність звукових прийомів і вони придають музичному звуку певний характер та барву.

 

  Саме штрихи – це виконавський прийом пов’язаний з атакою, веденням і закінченням звуків, вони дають можливість отримати величезну різноманітність відтінків у виконанні творів.

 

  Артем Дмитриченков детально розповів про чотири види атак і відповідних штрихів, що існують у виконавців-духовиків: тверда атака – Detache, marcato, martele, tenuto staccato; м’яка атака – non legato, portato, portamento; фрикативна атака – frullato; комбінована атака – подвійне staccato. Учасники семінару сподіваються на третю зустріч в грудні місяці, де будуть розглянуті питання еластичності та гнучкості виконавського апарату та його постійне вдосконалення.