Post navigation

Відкритий урок класу домри

18 листопада 2021

 

17 листопада 2021 року в рамках підвищення кваліфікації викладачів струнних народних інструментів мистецьких шкіл пройшов в онлайн режимі відкритий урок з учнями класу домри за темою «Ступені розвитку учнів молодших класів у роботі над технічним матеріалом».

 

  Урок провела Тетяна ПРИХНО, викладач вищої категорії Харківської дитячої музичної школи №7 імені М.П.Мусоргського.

 

  Протягом уроку Т.В.Прихно розмірковано, послідовно розповідала про підходи до поступового розвитку учнів молодших класів у роботі над технічним матеріалом, вміло моделювала урок, підібрала необхідний матеріал.

 

  Посадка з інструментом, постановка рук при грі на домрі, фізичні особливості учнів, прийоми звуковидобування, підбір технічного матеріалу, підготовка до виконання репертуару та інше – все це було представлено на уроці. Учні з розумінням сприймали наданий матеріал.

 

  Відкритий урок пройшов відмінно, було дуже цікаво, захопливо. Всі учні були активними та зацікавленими в отриманні інформації.

 

  Наприкінці уроку, в чаті, слухачі ділилися враженнями та емоціями, вони були неймовірно вражені не тільки організаторськими здібностями Тетяни Василівни, але й, в першу чергу, її ерудицією та професіоналізмом.