Post navigation

Круглий стіл викладачів мистецьких шкіл

01 грудня 2021

 

07 листопада 2021 року в Харківській дитячій музичній школі №13 імені М.Т. Коляди відбулося друге засідання Круглого столу за темою «Викладач – учень – творчий тандем – шляхи до успіху».

 

  Захід відбувся за ініціативи Харківської дитячої музичної школи № 13 імені М.Т. Коляди – директора, почесного громадянина міста Харкова, Зої Колеснікової та Алли Коновалової, завідуючої відділом народних інструментів, за підтримки Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів в особі директора Тамари Самоварової, заслуженого працівника культури України та методиста вищої категорії Олени Гончарової.

 

  В цьому році захід проходив в офлайн та онлайн режимах, що дало змогу значно більшій кількості викладачів Полтавської та Харківської областей долучитися до засідання Круглого столу. За Круглим столом учасники мали можливість обговорити необхідні та важливі питання творчого тандему викладач-учень, поділитись набутим досвідом, ознайомитись з поглядом на дану проблему педагогів вищих навчальних закладів Харкова.

 

  На відміну минулорічного засідання Круглого столу в обговоренні проблеми взяли участь не тільки викладачі народних інструментів, а й колеги-теоретики, що в подальшому дасть змогу об’єднати зусилля викладачів різних спеціальностей в досягненні єдиної мети виховання учнів мистецтвом. Круглий стіл став потужною базою для створення та надання фахівцям цінних методичних інноваційних знахідок, продемонстрував креативність освітніх підходів.

 

Круглий стіл було проведено за де кількома тематичними напрямами:

 

  • педагогічні інновації як чинник ефективності освітнього процесу сучасної мистецької школи;
  • сучасні технології в роботі викладача фахових дисциплін;
  • імпровізація та підбір по слуху, як метод розвитку творчих здібностей учня Дисципліна «Музична грамота та практичне музикування» в царині міжпредметних зв’язків;
  • навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами: сучасні підходи;
  • ансамблеві форми роботи – запорука розвитку творчої особистості.;
  • розвиток творчих здібностей учня як педагогічна проблема.

 

  Зустрічі фахівців за Круглим столом – цікава та зручна форма спілкування з різних актуальних питань мистецької освіти, потужна база для створення та надання фахівцям цінних методичних напрацювань, демонстрація креативних навчальних підходів, інноваційних педагогічних знахідок.

 

  Учасники заходу отримали сертифікати з підвищення кваліфікації, ще раз пересвідчилися в доцільності подібних зустрічей, обмінялися взаємними побажаннями нових здобутків у професійній діяльності.

 

  Маємо надію, що проведення Круглого столу зробило певний внесок в освітньо-методичний розвиток регіону і його напрацювання привернуть увагу викладачів мистецьких шкіл різних спеціальностей та стануть вагомим стимулом успішного подальшого розвитку початкової мистецької освіти.