Post navigation

Онлайн майстер-клас композитора Володимира Соляникова

09 грудня 2021

 

08 грудня 2021 року відбувся практичний онлайн майстер-клас на тему «Імпровізація та підбір по слуху, як складова частина гармонійного розвитку музичної особистості».

  Майстер-клас провів композитор, педагог, доцент кафедри концертмейстерської майстерності Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, заслужений артист України ВОЛОДИМИР СОЛЯНІКІВ.

 

  У прямому ефірі Володимир Юрійович займався з учнями різного віку та рівня підготовки. Маленькі музиканти від 5 до 8 років Малькова Тася, Самотой Тихон, Моторна Аліса, Шаповалова Ліза (VolOshka music housе, педагог Волошко Н.В.), учні середніх та старших класів Цибух Крістіна (ДМШ №10, педагог Алтухова І.І.), Амелія Єфименко (ДМШ №9 ім. В.І. Сокальського, педагог Ткачук Н.А.), Богдан Прудкий (Школа мистецтв для підлітків та дорослих, педагог Білорус Т.В.), Бессонава Віталіна (Харківський державний музичний ліцей, ДМШ №3) виконували свої твори, грали разом із композитором, імпровізували на задані теми, підбирали по слуху, навчалися чути образи в музиці та аналізувати своє виконання.

 

  Володимир Юрійович ділився з викладачами прийомами та методами роботи з даної теми. Дві години пролетіли на одному подиху творчості та натхнення.
Відгуки учасників майстер класу та батьків учнів збігаються: ця тема надзвичайно актуальна. Для учнів майстер-клас дав додатковий стимул для занять музикою та творчістю.

 

Учасники майстер-класу ознайомилися з п’єсами із двох збірок, які прозвучали у виконанні композитора.

 

Це знакова та незабутня подія у житті кожного учасника, викладачам цікаво буде застосувати на практиці знання, які вони здобули на майстер-класі.