Post navigation

Вебінари-практикуми з використання інтерактивної дошки

22 грудня 2021

 

20 грудня завершився цикл вебінарів-практикумів «Підготовка та проведення сучасного уроку сольфеджіо за допомогою інтерактивної дошки», які підготувала та провела Тетяна Кондратьєва, кандидат мистецтвознавства, старший викладач, завідувач теоретичним відділом Харківської дитячої музичної школи №6 ім. М.В.Лисенка.

 

  Протягом 4-х вебінарів слухачі занурювалися в безмежно цікавий світ інтерактивних технологій та навчалися працювати із програмним забезпеченням до інтерактивної дошки Smart.

 

  Тетяна Кондратьєва неодноразово підкреслювала, що сучасні учні, які зростають в умовах відкритого інформаційного суспільства, потребують особливого способу подання інформації. Інтерактивна модель викладання, яка, на її думку, має бути симбіозом традиційного та креативного підходу до навчання є найбільш дієвою в сучасному освітньому просторі.

 

  Всі вебінари окреслювали доволі широке коло питань: завантаження програми Smart notebook (ПЗ дошки Smart), особливості інтерфейсу та розбір основних вкладок та режимів; створення власної папки у програмі Smart notebook та її першочергове наповнення; інтерактивні сторінки для сольфеджування та читання з листа; створення флеш-сторінок: випадковий-вибір, сортування, анаграми та багато інших.

 

  Тетяна Кондратьєва зауважила, що беззаперечним плюсом програми Smart notebook є те, що вона безкоштовна (її старі версії) та може працювати без дошки, тобто викладачі можуть працювати в ній у періоди дистанційного навчання та вже зараз почати створювати цікаві інтерактивні сторінки.