Post navigation

Відкриття виставки творчих робіт викладачів

24 грудня 2022

 

Напередодні Різдвяних свят 23 грудня, в приміщенні обласної галереї «Мистецтво Слобожанщини» в межах багаторічного сумісного проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині» відбулося відкриття виставки творчих робіт викладачів образотворчого мистецтва художніх шкіл та художніх відділень мистецьких шкіл Харківської області та міста Харкова.

 

  Учасників заходу привітали колеги-викладачі музичних театральних відділень мистецьких шкіл — Первомайської школи мистецтв, Харківської дитячої музичної школи №8 імені П.Гайдамаки, Харківської школи сучасних театрально-сценічних напрямів.

 

  Виставка є не тільки святковим подарунком землякам, але і підсумком творчого заходу – циклу з підвищення кваліфікації за загальною темою «Пленер як важлива складова розвитку творчої особистості», що відбувся за участі провідних фахівців Харківського фахового вищого художнього коледжу Вікторії Жугар, Костянтина Савченка та Кирила Скипенка.

 

  Протягом жовтня-листопада учасники заходу мали можливість поглибити теоретичні знання з питань організації та проведення дитячих пленерів, поспілкуватися з колегами за темою та взяти безпосередню участь в пленері на вибраних локаціях. Разом з викладачами шкіл в пленері взяли участь дійсні члени Національної спілки художників України. І як результат – спільна виставка кращих робіт, як підсумок творчого заходу.

 

  На виставці експонуються роботи в техніках: акварель, пастель, олія, гуаш, акрил, живопис повстю, воскова крейда, змішана техніка, графіка, з 17 мистецьких шкіл Харківщини.

 

  Відвідувачі побачать різні куточки Харкова – набережна, зоопарк, парк Горького, центральні вулиці, краєвиди районів міста – ХТЗ, Гончарівці, Полтавського шляху та інші.

 

  Викладачі образотворчого мистецтва мистецьких шкіл районів області та міста Харкова з великим ентузіазмом віднеслися до проведення пленеру та із задоволенням переклали власні враження осіннього настрою на папір.

 

  Бажаємо викладачам творчих успіхів та натхнення, а відвідувачам нових вражень та нового впізнання рідного міста.