Post navigation

Практичний онлайн майстер-клас для викладачів класу вокалу

12 січня 2022

 

09 січня на платформі ZOOM відбувся практичний онлайн майстер-клас для викладачів класу вокалу мистецьких закладів Харківської області. Майстер-клас «Стара італійська школа як база для розвитку професійних навичок вокаліста-початківця» проводила відома в світі оперна співачка Наталія Тимченко.

 

  Індивідуальний підхід, вокальні прийоми для вдосконалення вокальної техніки – розкрили тему при проведенні шести уроків з вокалістами різного віку – від 13 до 21 року та різного рівня підготовки.

 

  Більше 40 викладачів, які взяли участь в онлайн майстер-класі мали змогу почути цінні методичні поради від Наталії Тимченко. Вона ділилася основними методами, техніками та прийомами для вдосконалення звучання та польотності голосу. Адже саме голос є найскладнішим «музичним інструментом».

 

  Наталія Тимченко є випускницею Харківського музичного фахового коледжу ім. Б.М. Лятошинського (клас Дем’янюк Л.І.), Болгарської Національної музичної академії та Академії молодих співаків Маріїнського театру (Санкт-Петербург).
У різні роки Наталія навчалася під керівництвом Людмили Дем’янюк (з 1999 року), професора Констанци Вачкової (з 2002 року), а останнім часом – відомого професора сопрано та вокалу Вірджинії Зеані (США).

 

  Наталія має значний сценічний досвід, виступає в найвідоміших та найпрестижніших концертних залах світу. Як викладач, вона з легкістю пояснює та показує складні вокальні техніки, знаходить контакт з учнем з першої ноти та досягає певного результату. Наталя та її чоловік один із найкращих драматичних тенорів світу Володимир Галузін – відкрили Школу вокалу. За посиланням https://galouzine-tymchenko.com/ можна записатися на урок чи консультацію.

 

  Все навколо неї співає та звучить! Студентам та учням, які взяли участь у проведенні майстер-класу, цей день запам’ятається на все життя, а кожен викладач отримав корисну інформацію та поради для використання в своїй подальшій роботі.