Post navigation

Цикл майстер-класів для концертмейстерів

08 лютого 2022

 

02 лютого спільно з ГО «Гармонія мистецтва» на базі школи мистецтв «Voloshka» пройшов перший майстер – клас з циклу майстер – класів з підвищення кваліфікації концертмейстерів. Цикл майстер – класів проводить Володимир Соляников, композитор, доцент кафедри концертмейстерської майстерності Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, заслужений артист України.

 

  Загальна тема циклу: «Можливості акомпанементу в роботі піаніста-концертмейстера з учнями різних спеціальностей. Методи та прийоми роботи з учнями з імпровізації та підбору по слуху».

 

  Тема першого майстер-класу «Особливості та прийоми роботи піаніста-концертмейстера з вокалістами різного віку та рівня підготовки».

 

  Онлайн, у режимі реального часу в студії проходив творчий процес: Володимир Юрійович працював з концертмейстерами та їх учнями. Слухачі мали можливість ставити запитання, обмінюватися інформацією. Кипіла «жива» робота не з учнями, а з викладачами-концертмейстерами.

 

  Дякуємо першопрохідникам, які брали участь у прямому ефірі: Тетяні Ламбовій, Любові Корніловій, Вікторії Доненко, Юлії Вороновій, Ірині Бурик. Браво, колеги!

 

  Наступний майстер-клас на тему «Особливості та прийоми роботи піаніста-концертмейстера з учнями класу скрипки, духових та ударних інструментів» відбудеться 16 лютого о 10.00. Реєстрація розпочнеться за тиждень до заходу.
Цикл майстер-класів завершиться в травні 2022 року.

 

Про перший майстер-клас красномовно говорять відгуки учасників у чаті ZOOM. Усі в унісон висловлюють щиру подяку майстру за цікавий і захоплюючий процес роботи та вдалу форму проведення майстер-класів.