Post navigation

Відбувся Х Обласний конкурс юних виконавців на класичній гітарі імені В.Петрова

18 лютого 2022

 

Вже традиційно у лютому, один раз на два роки, напередодні днів пам’яті видатного гітариста та викладача Віталія Петрова, музична спільнота Харківщини віддає шану талановитому земляку, яскравим гітарним конкурсом.

 

   15 та 16 лютого 2022 року відбувся Х Обласний конкурс юних виконавців на класичній гітарі імені Віталія Петрова. В цей раз, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією, прослуховування програм учасників були за відео записами. Але вимоги до участі були збережені.  До складу журі конкурсу увійшли високопрофесійні фахівці, знані та успішні музиканти-виконавці, лауреати міжнародних конкурсів, провідні викладачі закладів вищої та передвищої освіти Харківської області: Доценко Володимир Ігорович — професор Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, заслужений артист України, Ткаченко Вікторія Миколаївна — доцент кафедри Харківського національного університету мистецтв, кандидат мистецтвознавства, Шевчук Ірина Олександрівна — викладач-методист вищої категорії Харківського  музичного фахового коледжу імені Б.М. Лятошинського, Трянов Максим Анатолійович – викладач кафедри народних інструментів Харківської державної академії культури.

 

   На відкритті ювілейного конкурсу, яке відбувалось в онлайн режимі, члени журі, а саме учні В.К. Петрова, вкотре згадали та розповіли про вчителя, значимість його вкладу у розвиток гітарної школи на Харківщині. Було підкреслено, що саме цей конкурс став стартом та випробуванням виконавської майстерності для багатьох юних гітаристів Харківщини.

Вітаємо всіх учасників конкурсу!

Бажаємо подальших творчих успіхів!