Post navigation

Серпневий тиждень викладачів хорового та сольного співу

/методичні об’єднання викладачів класу хорового та сольного співу/

28 серпня 2022

27 серпня 2022 року on-line на платформі ZOOM відбувся організаційно-методичний семінар викладачів класу хорового та сольного співу, в якому взяли участь понад 70 викладачів різних шкіл області та міста.

  Методисти-куратори Жанна БОРИСЕВИЧ та Ніна ЛАГУТИНА ознайомили викладачів з планом роботи на перше півріччя та зробили огляд нової навчально-методичної літератури українських видавництв.

  Питання репертуару було наріжним каменем семінару. Перед викладачами виступила Інна ФРАНЦЕСКЕВИЧ (м. Одеса), заслужена діячка естрадного мистецтва України, українська композиторка, співачка, членкиня журі багатьох Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів, викладач-методист з вокалу. Доповідачка підготувала презентацію, в якій коротко розповіла свою творчу біографію, продемонструвала розспівки, пісні, романси, хорові композиції та аранжування, за допомогою яких вона розробила власну методику викладання вокалу та розвитку дітей та підлітків. Наприкінці пані Інна познайомила слухачів з новою збіркою вокалізів з методичними рекомендаціями, що стало своєрідним подарунком викладачам Харківщини.

  Слухачі висловили велике задоволення настроєм, темпом і професійним рівнем роботи, що панував під час проведення семінару, а особливо за надану можливість подальшого спілкування з відомою українською композиторкою та викладачем Інною Францескевич.