Post navigation

Опановуємо освітні та навчальні програми

/методичне об’єднання педагогічних працівників сольного
та хорового співу/

17 вересня 2022

16 вересня 2022 року on-line на платформі ZOOM відбулося перше освітньо-тематичне заняття з підвищення кваліфікації по опануванню освітніх та навчальних програм початкової мистецької освіти з сольного співу. В роботі заходу взяли участь понад 60 викладачів мистецьких шкіл Харківщини.
Перше заняття було присвячене освітній та навчальній програмам з сольного співу для елементарного підрівня мистецької школи.
Методист-куратор Ніна ЛАГУТІНА представила Обласну орієнтовну освітню програму початкової мистецької освіти з сольного співу для елементарного підрівня. Доповідач окреслила сутність, мету, завдання, освітньої програми, запропоновала складові змісту освітньої програми, нормативний зміст з інваріантним та варіативним складниками, запропонувала орієнтовний перелік навчальних дисциплін варіативного складника, акцентувала увагу на результатах та змісту навчання за наданою програмою.
Обласну навчальну програму з навчальної дисципліни «Сольний спів» представила Анна ХУТОРСЬКА, доцент кафедри сценічної мови Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, викладач-методист Харківської дитячої музичної школи №10 членкиня авторської групи зі створення даної програми. Доповідач розповіла про складові змісту програми, її мету та основні завдання, про зміст і форми поточного та підсумкового контролю, ознайомила з прикладами Свідоцтв досягнень з навчальної дисципліни та ретельно розглянула нормативний зміст, обсяг та результати кожного року навчання.
Пані Анна підкреслила, що опанування змісту даної програми допоможе викладачу читко зорієнтувати учня у виборі подальшого навчання на базовому (середньому) підрівні – з академічного чи естрадного співу.
Наприкінці семінару доповідачі змістовно відповіли на численні питання слухачів та отримали схвалені відгуки щодо представленого матеріалу.