Post navigation

Інноваційні технології в класі скрипки

22 вересня 2022
22 вересня, в режиму онлайн, на платформі ZOOM, відбулось семінарське заняття педагогічних працівників методичного об’єднання струнно-смичкових інструментів Харківщини за участі викладача – методиста Харківської дитячої музичної школи №7 ім. Мусоргського Наталії Жученко.

 Доповідачка представила власні багаторічні напрацювання з використання фонограм у скрипковому сольному та ансамблевому виконавстві. Така форма роботи має певні переваги, зокрема в умовах воєнного стану – вона мотивує учнів освоювати ази інструментальної гри, розвиває інтерес до музикування в домашніх умовах, формує набуття професійних навичок у галузі звуковисотних, ритмічних уявлень, сприяє концентрації уваги та умінню грати під акомпанемент чи в ансамблі.

 Пані Наталія зробила огляд використання сучасних цифрових онлайн-сервісів та мережі інтернету для організації роботи викладача в умовах дистанційного навчання з фонограмами.

 Наталя Жученко ознайомила учасників семінару зі збіркою перекладень пісень українських композиторів для ансамблю скрипалів «Варто спробувати», до якої увійшли твори П.Майбороди, І.Шамо, М. Скорика, викладені в зручних для скрипки тональностях.

 Слухачі висловили велике задоволення наданим матеріалом та отримали завірення автора щодо тиражування власних напрацювань серед колег Харківщини.