Post navigation

Клубні працівники підвищують кваліфікацію

08 жовтня 2022

У складний воєнний час важливо згуртуватися, отримати підтримку та професійні підказки від фахівців та колег. Навчання саме такий інструмент, що дозволяє працівникам галузі «культура» підтримати себе та своїх колег – працівників закладів культури клубного типу.

  Так, у період 03 – 07 жовтня 2022 року у форматі онлайн відбулося підвищення кваліфікації працівників закладів культури клубного типу Харківської області. Тематика навчання відповідна викликам сучасного стану країни – «Робота закладів культури клубного типу у воєнний час».

  Навчались директори міських, сільських, будинків культури, завідувачі клубними закладами (філіями) із різних куточків Харківщини (50 осіб).

  Мета навчання – надати професійну підтримку, зорієнтувати фахівців щодо роботи клубного закладу в складних умовах, допомогти працівникам клубної сфери адаптуватися до роботи в умовах воєнного стану. До викладання були запрошені викладачі Київського національного університету культури та мистецтв та Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, які змістовно та наочно окреслили актуальні питання роботи закладу у воєнний час.

  Віра Лагутіна, директор Обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтв та провідні фахівці Центру зробили огляд роботи закладів культури клубного типу Харківської області в період воєнного стану, розповіли про пріоритети у роботі центру.

  Актуальні форми культурно-дозвіллєвої роботи окреслили викладачі Харківського фахового вищого коледжу мистецтв, вони зосередили увагу слухачів на кращих практиках не тільки Харківщини а і усієї країни.

  Протягом навчання слухачі знайомилися з досвідом роботи закладів культури Дергачівської та Мереф’янської об’єднаних територіальних громад, які працюють у складних умовах сьогодення.

  Працівники клубних закладів Харківської області протягом тижня не тільки оновили власні компетентності, а й отримали певну професійну інформацію, яку зможуть використовувати у своїй подальшій роботі та розвитку закладів.