Post navigation

Зібрання методичного об’єднання викладачів сольного співу

08 жовтня 2022

 

08.10 2022 року в режимі on-line на платформі ZOOM відбулося семінарське заняття викладачів класу сольного співу за темою «Основні складові вокальної роботи з учнями в класі сольного естрадного співу». Заняття, в якому взяли участь понад 50 викладачів Харківщини провела старший викладач, Голова предметно-циклової комісії відділу «Музичне мистецтво естради» Харківського фахового музичного коледжу імені Б.М.Лятошинського Тамара Петухова.

  Основним питанням, що об’єднувало всі складові семінару та червоною стрічкою проходило крізь всі теми, було: яким має бути викладач сольного співу сьогодні в нашій реальності, що він повинен знати обов’язково, на що має звернути особливу увагу, щоб складові його робота була корисною для учнів різних вікових категорій. Доповідачка приготувала презентацію, що допомогла в спілкуванні зі слухачами досить ретельно розглянути такі теми:

• вокальна педагогіка, її складові;
• вокальні вправи, їх основні завдання, рекомендації та посилання для роботи над розспівуванням та вокалізами on-line;
• вокальна інтонація та рекомендації щодо розвитку чистого інтонування в учнів різного віку та різних можливостей при роботі з гаджетами;
• розвиток вокального слуху та ознайомлення слухачів з програмою «Audacity»;
• виховання вокальної культури та рекомендації щодо використання новітніх технічних прийомів сучасного естрадного вокалу в роботі з дітьми та підлітками.

  Слухачів також ознайомили з новим вокальним збірником, що складається з обробок українських народних пісень у джазовому стилі. Збірник написаний харківською композиторкою Веронікою Харченко, викладачем класу сольного співу Харківської ДМШ №11.

  Присутнім на семінарі викладачам було надано посилання, за допомогою якого кожен бажаючий зможе реально не тільки ознайомитися, але й значно розвинути власний арсенал володіння технічними прийомами сучасного естрадного вокалу.

 Наприкінці семінару пані Петухова . відповіла на запитання викладачів та побажала всім здоров’я, творчого натхнення, успішної роботи в поточному навчальному році, а головне миру усій нашій країні.