Post navigation

Фахівці бібліотечної справи підвищували кваліфікацію

14 жовтня 2022

 

Двадцять п’ять завідувачів бібліотек-філій публічних бібліотек та бібліотечних працівників Харківської області з 10 по 14 жовтня 2022 року підвищували кваліфікацію за темою «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників – нові пріоритети і вимоги».

  Заняття проводились в онлайн режимі на платформі Google Meet.

  Навчально-тематичний план, розрахований на 60 годин навчання, був заповнений лекційними заняттями, консультаціями, самостійною роботою слухачів. Крім того, слухачі отримали методичні рекомендації з професійних питань, обмінялися досвідом, поспілкувалися.

  Професійні лектори ознайомили слухачів з актуалізацією бібліотечних фондів у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України, висвітлили сучасні організаційні питання роботи публічної бібліотеки та бібліотеки для дітей під час воєнного стану, надали рекомендації щодо впровадження та використання інформаційної підтримки бібліотечних працівників бібліотек-філій в умовах розвитку сучасних інформаційних технологій.

  Корисними були лекції з правового регулювання діяльності бібліотечних закладів, лекції з культури ділового мовлення та сучасної української літератури.

  Досить ефективним було проведення круглого столу на якому слухачі обмінялись досвідом роботи бібліотек під час воєнного стану.

  Проведення підвищення кваліфікації в цілому сприяло удосконаленню професійних знань, навичок і вмінь бібліотечних працівників, поповненню їх теоретичних і практичних знань у відповідності до нових вимог сьогодення.