Post navigation

Методичне об’єднання викладачів сольного співу

19 жовтня 2022

 

19.10 2022 року в on-line режимі на платформі відбулося друге освітньо-тематичне заняття з підвищення кваліфікації з опанування навчальних програм. Демченко Оксана, викладачка академічного співу, директорка Київської дитячої музичної школи №13 імені М.І. Глінки, як один з укладачів програми презентувала Типову навчальну програму з навчальної дисципліни «Сольний спів» (академічний) базового підрівня початкової мистецької освіти».

 

  Доповідачка розповіла про складові змісту програми, її мету та основні завдання, про зміст і форми поточного та підсумкового контролю, ретельно розглянула завдання і результати, яких учень має досягнути на кожному році навчання. Багато уваги пані Оксана приділила питанню мовних проблем, артикуляції, дикції, правилам вимови іноземних слів, продемонструвала артикуляційні та дикційні вправи, якими користується особисто в роботі з учнями та акцентувала увагу всіх на важливості роботи викладача над підбором репертуару. Доповідачка розповіла про композиторів багатьох регіонів України, які пишуть твори для дітей-вокалістів та надала посилання на їх твори.

 

  По закінченні презентації пані Оксана змістовно відповіла на запитання викладачів.

 

  Всі учасники семінару висловили велике задоволення настроєм та професійним рівнем роботи, що панували під час проведення навчально-методичного семінару.