Post navigation

Методичне об’єднання педагогічних працівників класу фортепіано

22 жовтня 2022

 

21 жовтня 2022 року в режимі он-лайн, на платформі ZOOM, відбулось семінарське заняття педагогічних працівників класу фортепіано мистецьких шкіл за участі Ольги Чередниченко, завідувачки ПЦК фортепіано Харківського музичного фахового коледжу ім.Б.М.Лятошинського, за темою «Специфіка роботи викладача в сучасних умовах. Рольові моделі викладацької діяльності». В роботі семінару взяли участь 80 педагогічних працівників Харківщини.

  Пані Ольга акцентувала увагу учасників на необхідність пошуку нових методів професійної викладацької діяльності з урахуванням обставин, що склалися. Зокрема, у викладанні та спілкуванні з учнями обов’язково має бути прагнення до психологічної підтримки вихованців, особливу увагу необхідно звертати на мотивацію учнів до занять, на її безпосереднє формування. Тобто викладач сьогодні має бути і мотиватором, і психологом, і адміністратором, і менеджером. На думку пані Ольги, всі рольові моделі викладацької діяльності в цілому складаються в єдину модель – викладач-ментор, «вирощувач» особистості.

 Заняття супроводжувалось цікавими прикладами, чудовими музичними «подарунками» – виступами учнів та студентів Ольги Вікторівни. Слухачі мали можливість поставити питання і отримати змістовні вичерпні професійні відповіді на них.

  Дуже корисними були поради пані Ольги щодо підбору навчального репертуару. Наразі це особливо важливе і делікатне питання, що має не тільки навчальні, розвиваючі, виховні цілі, але й навіть «терапевтичні» (як наприклад виконання творів І.С. Баха), також було рекомендовано фахову літературу, пов’язану з темою семінару.

  Всім учасникам заходу дякуємо за участь і співпрацю!