Post navigation

Педагогічна майстерня викладачів класу гітари

30 листопада 2022

 

В останній день осені 30.11.2022 року в режимі онлайн на платформі Zoom відбулась п’ята зустріч у Педагогічній майстерні викладачів класу гітари мистецьких шкіл Харківщини.

  Інна Белозерова, викладач Харківської дитячої музичної школи №14 та Ірина Щербак, викладач Харківської дитячої музичної школи №15 імені В.А. Моцарта змістовно розглянули та прокоментували Типові програми з навчальної дисципліни «МУЗИЧНИЙ ІНСТРУМЕНТ ГІТАРА» елементарного та базового підрівня початкової мистецької освіти, схвалені Державним науково-методичним центром змісту культурно-мистецької освіти. Представили нормативний зміст та складову програм.

  Пані Ірина надала рекомендації, що до написання Робочих програм у класі гітари та необхідні роз’яснення щодо їх створення.

  Ірина Половинка, викладач Харківського фахового вищого коледжу мистецтв розповіла про формування репертуару учня класу гітари, сконцентрував увагу слухачів на його традиціях та сучасних тенденціях.

  Пані Ірина також вернула увагу фахівців на:
– принципи підбору репертуару та репертуарний план учня;
– історичний контекст гітарного репертуару та сучасні аспекти його формування;
– оглянула українські та зарубіжні джерела поповнення педагогічного репертуару.

  Слухачі отримали змістовні відповіді на поставлені питання та обговорили певні проблеми навчання у воєнні часи.

  До Педагогічної майстерні (п’ять зустрічей) з вересня по листопад 2022 року долучились майже всі викладачі народних інструментів мистецьких шкіл Харківщини.

  Шоста зустріч у Педагогічній майстерні відбудеться з викладачами класу бандури та баяна/акордеона у другому півріччі. Слідкуйте за нашим сайтом.