Post navigation

Семінар викладачів хореографічних дисциплін з інклюзивної освіти

07 грудня 2022

 

Питання доступності мистецької освіти є актуальними та складними одночасно. Тому, знайомство з багаторічним, позитивним досвідом роботи є мотивуючою складовою професійного росту фахівців хореографічного мистецтва.

  7 грудня на платформі ZOOM викладач навчальних дисциплін «Основи руху», «Танець» Харківської дитячої музичної школи №13 ім. М.Коляди Наталія ГОЄНКО поділилася власним досвідом роботи з учнями, які мають особливі освітні потреби.

  Пані Наталя зосередила увагу слухачів на проблемних питаннях інклюзивної хореографічної освіти в мистецьких школах, зокрема на роботі з учнями, які мають вади зору. Вона звернула увагу колег на необхідність ціннісних, психологічних змін у свідомості викладачів зокрема та суспільства у цілому, підкреслила, що ці заняття допомагають незрячій дитині адаптуватися до життя в середовищі зрячих людей. Пані Наталя працює над створенням власної навчальної програми з дисципліни «Танець», в якій намагається розкрити особливості викладання дисципліни з учнями, які мають вади зору.

   Куратор методичного об’єднання хореографів Вікторія КУЩЕВСЬКА наголосила на необхідності послідовно відслідковувати нові напрацювання навчально-методичної літератури, ознайомила з новими типовими навчальними програмами фахового спрямування та з планом роботи об’єднання на друге півріччя 2022-2023 навчального року.