Post navigation

«Грим як засіб виразності у дитячому театрі. Практичні поради»

23 грудня 2022

 

Викладачі театрального мистецтва опановують ази театрального гриму

 

Методи та прийоми використання грим-засобів у дитячому театрі викликає зацікавленість викладачів театральних дисциплін мистецьких шкіл, які працюють з юними акторами.

  Грим є важливим виразним засобом для створення цілісного художнього образу дитячої вистави. Досконале володіння основами гримування не просте завдання для фахівців театрального мистецтва. Основна складність в опануванні цією майстерністю полягає в поєднанні декількох складових: це гармонійне поєднання художнього задуму режисера та професійне втілення цього задуму за допомогою гриму, постижу.

  21 грудня Олена Хомутецька, викладачка Харківської державної академії дизайну і мистецтв, провела семінарське заняття з викладачами театральних дисциплін мистецьких шкіл, на якому актуалізувала фахові знання слухачів, поділилася з колегами своїми знаннями та творчим досвідом, нагадала про основні правила, прийоми, техніки створення художнього, візуального образу актора, акцентувала увагу на відмінностях сценічного, театрального та телевізійного гриму.

  Окремо пані Олена звернула увагу на правила нанесення театрального гриму, більш детально зупинилася на аквагримі та технічних засобах, наголосила на необхідності приділяти особливу увагу питанням безпеки при використанні різноманітних гримувальних засобів.

 Особливу зацікавленість викладачів викликали рекомендації щодо підбору спеціальних засобів гримування.

  Учасники семінару мали нагоду отримати відповіді на професійні, фахові питання та окреслили круг питань які необхідно опрацювати у подальшій творчій співпраці.